Věda za produktem Hangover

3 minuty čtení

HangoverŽe rádi hrajeme otevřenou hru, to už víte. A ani u produktu Hangover tomu není jinak. Pojďte nahlédnout pod pokličku zázraku na kocovinu!

Mindflow Hangover obsahuje 11 přírodních látek a extraktů, které pomáhají předcházet vzniku kocoviny. Které složky to jsou a v jakém množství najdete přímo v detailu produktu. V tomto článku se zaměříme na to, s čím jednotlivé látky pomáhají a proč jsme je do produktu zamíchali. Žádná ze složek tam totiž není náhodou.

Odkazy na studie jsou uvedeny na konci článku.

 

 

1. Odbourávání acetaldehydu

Acetaldehyd, hlavní původce kocoviny, vzniká z ethanolu. Několik látek obsažených v tobolce jsme zaměřili právě na acetaldehyd. Extrakt z dužistopky urychluje jeho metabolismus a tělo se ho tak rychleji zbaví. Pozor! Metabolismus ethanolu ale neurychluje, takže alkohol se rychleji neodbourává. 


Kromě rychlejšího odbourání acetaldehydu myslíme také na jeho dopady. Kombinace L-cysteinu a vitaminu B1 chrání organismus před jeho negativním působením.

2. Regulace cukru

Alkohol může způsobit hypoglykémii (nižší hladinu glukózy v krvi), která se projevuje celkovou slabostí a bolestí hlavy. Často nastává u lidí na nízkosacharidové dietě nebo u lidí, kteří se před pitím alkoholu dostatečně nenajedli. Sibiřský ženšen pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi.

 

3. Překyselení organismu

Při odbourávání ethanolu vznikají látky, které překyselují organismus. Pozměněné pH v těle může dělat neplechu zejména pokud jde o metabolické procesy. Co s tím? Trio minerálů hořčík zinek a selen pomáhá zvyšovat pH a s problémem si tak hravě poradí.

4. Imunitní systém

Jedna z hlavních příčin nepříjemné kocoviny jsou změny v imunitním systému, ke kterým po konzumaci alkoholu dochází. I na to jsme mysleli. Velmi koncentrovaný extrakt z opuncie dle studie snižuje CRP během kocoviny na normální hodnoty. Pomocnou ruku podává také již zmíněný selen a zinek.

5. Rovnováha organismu a bolest hlavy

Alkohol, respektive v něm obsažený ethanol, narušuje rovnováhu mnoha látek v těle. Například za tolik známou kocovinovou bolest hlavy může zvýšená koncentrace serotoninu, histaminu a nedostatek hořečnatých iontů v mozku. Vitamin B6 pomáhá ke správnému fungování hormonálního systému a biodostupná forma hořčíku zase doplní ionty a pomůže se vyvarovat bolesti hlavy. To zní skvěle, nemyslíte?

6. Antioxidanty

Zatímco vy si užíváte sladkého snění, ve vašem těle noc po konzumaci alkoholu vzniká spousta volných radikálů. A na vině je náš starý známý etanol. Co s tím? S tím by rychle zatočil glutathion jakožto významný antioxidant. Ten však nelze přijímat napřímo, neboť by se v žaludku rozložil. 

I s tímto jsme si poradili. Do složení jsme přidali L-cystein (prekursor glutathionu) a již zmíněné látky selen a zinek, které hrají důležitou roli při vzniku glutathionu.

7. Ochrana organismu

Zatímco my lidé si alkohol dopřáváme rádi, naše játra z toho zas tak nadšená nejsou. Proto jsme přidali taktéž ostropestřec mariánský s látkou sylimarin. Ten napomáhá ochraně a správné funkci jater. Náš produkt tedy pomáhá dlouhodobě chránit organismus.

8. Kvalita spánku

Alkohol zkracuje REM fázi spánku a snižuje hloubku NREM spánku. Laicky řečeno - váš spánek je horší a tělo nemá možnost se kvalitně zregenerovat. Aby toho nebylo málo, večerní popíjení oslabuje tvorbu melatoninu (hormonu spánku). I na to jsme mysleli a do Hangoveru schovali pořádné množství kvalitního hořčíku ve formě glycinátu. Ten svým působením krásně podpoří spánek a zvýší jeho kvalitu.

Tak a teď víte o Hangoveru vše od A do Z. Je na čase si vyzvednout vaši vstupenku do bezkocovinového rána